Tältä sivulta löytyvät Arktisuus elintarvikeviennin kärkenä 2016 – 2018 -hankkeen seminaareissa pidetyt esitykset ja niihin liittyvät materiaalit
Kick off -seminaari Helsinki 6.4.2016
Arktisuus elintarvikeviennin kärkenä 2016 - 2018 -hanke pyörähti käyntiin huhtikuussa 2016 Kick-off-tilaisuudella, jossa puhujat kannustivat kuulijoita hyödyntämään arktisia olosuhteitamme viennissä.
Seminaari Mikkeli 16.11.2016
Arktisuus elintarvikeviennin mahdollisuutena -seminaarin teemoja olivat Arktisuus mahdollisuutena, Elintarvikkeiden vientimarkkinat tänään, Mistä apua vientitoimintaan ja markkinointiin
Seminaari Rovaniemi 3.5.2017
Teemoina seminaarissa Puhdasta ilmaa pullossa, Elintarvikeviennin lisäämisen edellytyksiä, Viennin portaat: ruokamatkailua ja verkkomarkkinointia, Ruokamatkailun suosio kasvussa, Food From Finland – yhdessä maailmalle, Food From Finland – yhdessä maailmalle, Ajankohtaista Eviran vientipalveluista ja viennin viranomaisvaatimuksista, Remember these things when serving Chinese guests
Seminaari Turku 8.11.2017
Teemoina seminaarissa Arktisen elintarviketuotannon vahvuudet, Arktisuuskonseptin esittely sekä testaustuloksia Kiinasta ja Vietnamista, Viennin portaat, Uudesta alueellisesta yhteistyöstä vauhtia vienninedistämiseen, Arktisuudesta potkua markkinointiin – tietopaketti kala-alan toimijoille, Vientituotteena kala. Mahdollisuuksia ja haasteita, Ready, Steady, Go! – ovatko tuotteesi valmiina maailmalle?, Elintarvikeviennin askeleet viranomaisen näkökulmasta, Yrittäjien kokemuksia vientimarkkinoilta, Food from Finland – miten menestyä maailmalla, Online opportunities in the world’s largest e-commerce market in China, Miten pk-yritys voi päästä kansainvälisille nettikauppamarkkinoille
Seminaari Helsinki 25.10.2018
Arktisuus elintarvikeviennin kärkenä –hankkeen loppuseminaarin teemoja olivat Suomi kestävän arktisen biotalouden osaajana, Arvi-arktisuuskonseptin esittely, Vesi – itsestäänselvyys meillä, kilpailuvaltti maailmalla, Arktisuudesta kilpailuvaltti vientimarkkinoille. Kolme innostavaa tarinaa siitä, miten arktisuutta on hyödynnetty viestinnässä ja markkinoinnissa, Mitä vähemmän riskejä, sitä paremmat yöunet – rahoituksen suunnittelu osana vientitoimintaa, Haaveena tehdä suomalaisesta ruoasta kansainvälinen brändi, Paneelikeskustelu: Miten Suomen elintarvikeviennin tulevaisuuden timantit hiotaan
Kiinan elintarvikelainsäädäntö -seminaari 28.8.2018
Itä-Suomen yliopiston (UEF) oikeustieteiden laitos järjesti 28.8. yhteistyössä Ruokatieto Yhdistyksen ja Guangzhoun yliopiston kanssa seminaarin Sino-Finnish Seminar on Food Regulation in the Digital Age. Seminaarissa kiinalaiset huippuasiantuntijat kertoivat Kiinan Food Safety Law’n kehittymisestä ja erityisesti siihen sisältyvästä, maailman mittakaavassa ainutlaatuisesta nettikaupan riskien sääntelystä.