Itä-Suomen yliopiston (UEF) oikeustieteiden laitos järjesti 28.8. yhteistyössä Ruokatieto Yhdistyksen ja Guangzhoun yliopiston kanssa seminaarin Sino-Finnish Seminar on Food Regulation in the Digital Age. Seminaarissa kiinalaiset huippuasiantuntijat kertoivat Kiinan Food Safety Law’n kehittymisestä ja erityisesti siihen sisältyvästä, maailman mittakaavassa ainutlaatuisesta nettikaupan riskien sääntelystä.
Seminaarimateriaalit ovat ladattavissa alta.
PROGRAM
13:00 – 13:10 Opening remarks, Dr Harriet Lonka, UEF and Director Tiina Lampisjärvi, Ruokatieto – FINFOOD Finnish Food Information
13:10 – 13:35 Keynote 1: Professor Katja Lindroos, UEF: EU-Legislation as a Tool for Fighting the Food Fraud
13:35 – 14:00 Keynote 2: Dr. Xiao Pinghui, Guangzhou University: China’s Food Regulation in the Age of the Internet Plus
14:00 – 14:15 Coffee
14:15 – 14:35 Mr Zheng Yu, Junhe Law Firm: Major Changes Brought by New Food Safety Law in China – Lawyer’s Perspective
14:35 – 14:55 Mr Jani Kaulo, Kolster Law Firm: Experience of Finnish Food Companies on Brand Protection in China
14:55 – 15:40 Experiences and considerations of eCommerce in China, Food Company Perspective
Atria Finland Ltd: Jani Vänskä, Export Manager, China and Dr. Sami Areva, Business Development Manager (Adj.Professor)
Valio Oy: Kristiina Kiviharju, SVP Quality & Sustainability
15:40 -16:00 Closing Discussion
16:00 – 17:00 Refreshments
Ms Katja Weckström Lindroos EU legislation as a Tool fro Fighting Food Fraud
Dr. Pinghui Xiao: China's Food Regulation in the Digital Age
Mr. Zheng Yu: Major Changes Brought by New Food Safety Law in China - Lawyer Perspective
Jani Kaulio, Kolster: Brand protection in China